Kerkstraat 14 4286 BB Almkerk

Kringen

Onze gemeente heeft een groot aantal kringen. In kleine groepen komen gemeenteleden periodiek bij elkaar om te spreken over het geloof en het leven en om samen te bidden.

• Bijbelkring
  • Boekenkring
  • Gebedskring woensdagavond
  • Gebedskring donderdagochtend
  • Jongeren gespreksgroep
  • Ontbijtgroep dinsdag
  • Ontbijtgroep zaterdag
  • Vrouwen gespreksgroep
  • Vrouwen-koffie-ochtend
Contactpersoon: Conny van der Kooij, ouderlingvt@hervormdalmkerk.nl

Alpha cursus

Wat is het doel van mijn leven? Wie is Jezus en wat betekent Hij voor mij? Vragen als deze komen aan bod bij de Alpha cursus. Tijdens deze interactieve en gezellige cursus ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten, inclusief een kort weekend weg. De eerste bijeenkomst is een introductie-avond. Hierna bepaal je voor jezelf of je de Alpha cursus wilt gaan volgen. Alle avonden beginnen met een maaltijd. Dit zorgt ervoor dat de cursus naast leerzaam en inspirerend, vooral ook laagdrempelig en gezellig is. Alpha is voor iedereen, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Het is voor alle leeftijden en deelname is gratis. De cursus wordt gezamenlijk georganiseerd door alle kerken van Almkerk.
Voor meer informatie: alpha-aandealm@hotmail.com

Jeugdclub 'De Bron'

Voor kinderen van groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs is er elke twee weken op een doordeweekse dag jeugdclub. De club vindt plaats in de jeugdkelder in de Almhof. Het is heel laagdrempelig, zodat ook kinderen die niet gewend zijn om naar de kerk te gaan, zich er thuis voelen. Een clubuur begint met het luisteren naar een Bijbelverhaal, bidden en zingen. Daarna is er tijd voor een leuk knutselwerkje of het maken van iets lekkers of het spelen van een spannend spel. Het clubseizoen loopt van september tot Pasen.
Voor meer informatie: jeugdouderling@hervormdalmkerk.nl

Jongerengroepen 'D'n Opstap', 'Nienix' & 'Re-action'

Voor jongeren zijn er 'D'n Opstap', 'Nienix' en 'Re-action'. Bij de avonden van deze groepen gaat het om gezelligheid, elkaar ontmoeten en goede gesprekken.

• 'D'n Opstap' is voor jongeren in de eerste en tweede klas van de middelbare school en vindt om de week op vrijdagavond plaats. Deze groep wordt in samenwerking met de Gereformeerde Kerk in Almkerk georganiseerd. Voor meer informatie: opstap@hervormdalmkerk.nl
  • 'Nienix' is voor jongeren in de derde en vierde klas van de middelbare school en vindt om de week op zaterdagavond plaats. Deze groep wordt ook in samenwerking met de Gereformeerde Kerk in Almkerk georganiseerd. Voor meer informatie: nienix@hervormdalmkerk.nl
  • 'Re-action' is voor jongeren van 16-20 jaar. De groep komt één keer per maand op zondagavond bij elkaar. Voor meer informatie: re-action@hervormdalmkerk.nl

Werkgroep Hervormd Almkerk

Leden van de werkgroep doen veel ‘bezoekwerk’ in de gemeente. Oudere en alleenstaande gemeenteleden worden desgewenst periodiek bezocht. Andere gemeenteleden worden bezocht in bijzondere situaties: het verwelkomen van nieuwe leden, bij een geboorte, een huwelijksjubileum of bij thuiskomst uit het ziekenhuis. Verder organiseert de Werkgroep o.a. drie keer per jaar een gezellige bijeenkomst voor de 70-plussers; soms in samenwerking met de Gereformeerde Kerk in Almkerk.
Vind je het leuk om bij andere gemeenteleden op bezoek te gaan en/of houd je van organiseren? Je bent van harte welkom om mee te doen in de werkgroep!
Contactpersoon: Jenneke van Breugel, werkgroep@hervormdalmkerk.nl